Orangenkinder

 
Orangenkinder
 
 
Orangenkinder Franz de Vos Leer Babyslofjes
Orangenkinder Franz de Vos Leer Babyslofjes
(0)
€ 41,95
Prijs per paar
Orangenkinder Trixie de Triceratops Leer Babyslofjes
Orangenkinder Trixie de Triceratops Leer Babyslofjes
(0)
€ 41,95
Prijs per paar
Orangenkinder Susi de Bij Leer Babyslofjes
Orangenkinder Susi de Bij Leer Babyslofjes
(0)
€ 41,95
Prijs per paar
Orangenkinder Lina het Poesje Leer Babyslofjes
Orangenkinder Lina het Poesje Leer Babyslofjes
(0)
€ 41,95
Prijs per paar
Orangenkinder Birdie de Vogel Leer Babyslofjes
Orangenkinder Birdie de Vogel Leer Babyslofjes
(0)
€ 41,95
Prijs per paar
Orangenkinder Eulalia de Uil Leer Babyslofjes
Orangenkinder Eulalia de Uil Leer Babyslofjes
(0)
€ 41,95
Prijs per paar

Duurzame materialen en milieubewustzijn

Orangenkinder is opgericht door Verena, een moeder die op zoek was naar babyschoenen die zowel ecologisch als mooi waren.
Alle slofjes van Orangenkinder worden onder strikte, sociaal eerlijke en ecologische voorwaarden in onze fabriek in Beieren - made in Germany - vervaardigd. Voor onze pantoffels gebruiken we alleen plantaardig gelooid, chroomvrij leer uit Duitsland, van IVN-gecertificeerde leerlooiers. Dit zorgt voor een uniek draagcomfort en laat kleine kindervoeten voelen alsof ze op blote voeten lopen - een tweede, beschermende huid voor gevoelige kindervoeten zonder de groei te belemmeren. Overigens zijn de meeste van onze pantoffels ECARF-gecertificeerd en dus ideaal voor mensen met een allergie.
Tijdens de productie proberen we afval zoveel mogelijk te vermijden. Overgebleven leer wordt verwerkt tot poppenschoentjes of sleutelhangers. Kartonnen dozen worden waar mogelijk hergebruikt of waar mogelijk gestanst in kartonnen hangers. Er is geen overbodige verpakking.
 

Orangenkinder en ECARF – allergeenvrije kinderschoenen

Het leer dat in onze kinderschoenen wordt gebruikt, draagt het ECARF-keurmerk, wat voor ons bijzonder belangrijk is omdat:
  • ECARF test specifiek leer en schoenen, aangezien een groot deel van jullie last heeft van een chroomallergie - vaak zonder het te weten. Dit is een contactallergie, maar als je Orangekinder schoenen draagt, hoef je je geen zorgen te maken over blootstelling aan chroom.
  • ECARF specificeert strikte limieten voor de volgende ingrediënten (zware metalen) bij leerverwerking: formaldehyde, dimethylfumaraat, nikkel, kobalt en nog veel meer.
  • Volgens het ECARF Institute is een schoen die chroomvrij is, ook allergievriendelijk
  • Chroom gelooid leer is voor ons dan ook uit den boze en wordt dan ook niet gebruikt door onze Orangenkinder schoenen
 

Made in Germany - ecologische en eerlijke productie in Franken

Orangenkinder pantoffels van leer en gekookte wol worden al bijna 18 jaar met de hand en met veel aandacht voor detail gemaakt in Franken. We besteden veel aandacht aan duurzame productieprocessen en het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen, met name leer en wol van Orangenkinder. De productie vindt plaats in Beieren, in de Frankische stad Oberreichenbach, in de buurt van Herzogenaurach. Een voormalige PUMA-hal is de locatie van onze fabriek en is het pand geworden voor onze productie. We zorgen er strikt voor dat onze Orangenkinder-artikelen worden vervaardigd volgens sociaal eerlijke criteria en ecologisch duurzame milieuaspecten van leer- en schoenenproductie. Het resultaat zie en voel je vooral in je persoonlijke Orangenkinder schoenen van gekookt leer of wol.
 

Natuurlijk leer en zijn natuurlijke kenmerken

Orangenkinder schoenen van leer zitten als een tweede huid op je lenige voeten. En net zoals je huid voor jullie allemaal anders is, zijn onze Orangenkinder leren schoenen ook verschillend van elkaar.

De ene schoen van Orangenkinder is de andere niet. Net als jij. Door te kiezen voor natuurlijk, biologisch leer ervaren we enorme ecologische voordelen bij de vervaardiging van onze producten - dat zie en voel je ook. Ons leer is niet opnieuw in reliëf gemaakt, het lijkt zoals de natuur en de omgeving het vormen. Geen chemische afdichting door kunststoffen, geen vervalsing en dus een natuurlijke grondstof. Hierdoor kunt u echter ook kenmerken op het leeroppervlak zien die van nature voorkomen, zoals muggenbeten, littekens en de natuurlijke oppervlaktetextuur van verschillende lichaamsdelen. Glad leer komt bijvoorbeeld eerder voor in het ruggedeelte van het dier en generfd leer in de flexgebieden op de buik en de gewrichten.

Ons leer is bovendien volledig composteerbaar! Je zou het in je compost kunnen gooien en het zou na enige tijd oplossen.
 

Orangenkinder schoenen en hun kleuren

Orangenkinder-schoenen maken onder andere indruk met de grote keuze aan felle kleuren en motieven. De kleuren van ons leer zijn synthetisch en onschadelijk. Plantaardige kleuren zijn helaas niet lichtecht en verbleken snel bij het dragen onder invloed van licht.

Maar niet alleen ons brede kleurenassortiment profiteert van deze ecologische benadering, maar ook uw gezondheid en tolerantie voor onze producten. Bij de keuze van onze grondstoffen in de productie besteden we strikte aandacht aan milieuvriendelijkheid. Het leer van onze Orangenkinder wordt regelmatig en kritisch gecontroleerd op zware metalen en andere ingrediënten.

Een kleine tip: Aangezien ons Orangenkinder leer niet is behandeld met agressieve chemicaliën en verzegeld is, is het heel goed mogelijk dat het leer een beetje verkleurt als het in contact komt met vocht. Let daarom ook op de bijbehorende instructies voor het schoonmaken van uw schatten, zodat Orangenkinder een maximale levensduur heeft. Koppeling schoonmaken.

Dus: pas op voor de witte sokken, mama!

Contact

Tiny Giggles
T: +31 (0)618 756 516
E: info@tinygiggles.nl
KvK nummer: 71475117
BTW nummer: NL002512229B33